Perëndim Dielli në Paranal

Dy herë në vit, Dielli perëndon saktësisht prapa Paranal-it, në qoftë se ndodhesh në majën e malit Armazones, 20 km larg Paranal-it. Data dhe ora e kësaj ngjarje u llogaritën duke përdorur koordinatat e të dy vendeve në “Google Earth” si dhe duke marrë parasysh kushtet atmosferike.

Kjo fotografi tregon qartë 3 nga 4 njësitë e mëdha të Teleskopëve 8.2 m (UT) të Teleskopit të ESO-s (e katërta është prapa të tjerave), kupola e VST-së ndodhet në të djathtë dhe pika meteorologjike me kullën DIMM edhe më djathtas. Në të majtë të fotografisë, gjithashtu shihen mbulesat pjesërisht të hapura të Teleskopëve Ndihmës “Auxiliary Telescopes (AT)”.

Kjo foto u bë me teleskopin refraktor Takahashi FS128, me një kamera Canon20Da dhe me filtera Special Dielli, nga Stéphane Guisard (ESO).

Lutemi të mbani mend se të shikoni Diellin më një pajisje optike (kamera, teleskop, dylbi etj.) është SHUMË e rrezikshme, pasi mund të shkaktojë verbim të menjëhershëm.

Të drejtat:

ESO/S. Guisard (www.eso.org/~sguisard)

Rreth fotografisë

Id:eso-vlt-sunset
Gjuha:sq
Tipi:Fotografik
Data e Publikimit:Dhj 3, 2009, 23:22 CET
Përmasat:3504 x 2336 px

Rreth objektit

Emri:Paranal
Tipi:Solar System : Sky Phenomenon : Light Phenomenon : Sunrise-Sunset
Unspecified : Technology : Observatory

Formate Fotografish

JPEG i madh
235,6 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
43,7 KB
1280x1024
61,1 KB
1600x1200
77,3 KB
1920x1200
85,9 KB
2048x1536
114,9 KB