Tiedote

"2015 Photo Nightscape"-palkinnon voittajat on ilmoitettu

10. marraskuuta 2015

"Ciel et Espace Photos"-verkkosivuston järjestämän "2015 Photo Nightscape"-kilpailun voittajat on nyt päätetty. Tämän vuoden kilpailuun lähetettiin yli 400 valokuvaa ja intervallikuvaa yli 50:stä maasta, joista on valittu kahdeksan voittajaa.

Palkinnot myönnettiin ensimmäiselle ja toiselle sijalle kolmessa kategoriassa: yökuvaus, kaupunkikuvaus ja intervallikuvaus. Näiden lisäksi myönnettin kaksi palkintoa juniori-kategoriassa.

Ensimmäinen palkinto yökuvaus-kategoriassa myönnettiin Michael Gohille Australiasta hänen vaikuttavalle kuvalleen, missä näkyy oman galaksimme Linnunradan taso Australian autiomaan ylle kaartuneena. Palkinto on yhden viikon matka Pohjois-Chileen Paranal observatoriolle, mikä on "Very Large Telescope"-kaukoputken kotipaikka. ESO on "Photo Nightscape"-palkintoa tukeva kumppani ja se kustansi tämän palkkinnon. Tämän kategorian toisen palkinnon voitti Eric Courcier Ranskasta.

Philippe Jacquot Ranskasta palkittiin kaupunkikuvauksen ensimmäisellä palkinnolla ja toisen palkinnon sai Yuasa Mitsunori Japanista. José Antonio Hervas Espanjasta voitti intervallikuvauksen ensimmäisen palkinnon ja Mark Gee Uudesta-Seelannista sai toisen palkinnon.

Juniori-kategorian voittaja oli Louis Hadrien Gros Ranskasta ja toiseksi tuli Arthur Marie-Jamet Ranskasta.

Palkintoseremonia pidetään 12. joulukuuta 2015, "Cité des Sciences et de l'Industrie"-planetaariossa Pariisissa, missä osa kilpailun parhaista kuvista ja intervallikuvista on esillä.

Linkit

Yhteystiedot

Franck Séguin
Tel: +39 1 45 89 89 08
Email: pna@photonightscapeawards.com

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15086

Kuvat

Photo Nightscape Awards 2015
Photo Nightscape Awards 2015
Englanniksi