Tiedote

ESOcast 89: Chile Chill 8 - lintuperspektiivinäkymä ESO:n observatorioille

29. marraskuuta 2016

Liitely pilvettömän Chilen taivaan läpi voi tuntua unenomaiselta, mutta tämä ESOcast tekee juuri sen mahdolliseksi. Uskomattomat ilmakuvat ESO:n yksiköistä Chilessä antavat uuden näkökulman maailman tuotteliaimpiin tähtitieteen observatorioihin ja ne esittelelevät niiden teknistä nerokkuutta ja vaikuttavaa ympäristöä aivan uudesta näkökulmasta.

Ohjelman matka vie katselijan moniin ESO:n observatorioiden sijantipaikkoihin, La Sillaan, Paranaliin ja Chajnantoriin, sekä myös Cerro Armazonesin, mikä on Euroopan erittäin suuren teleskoopin (European Extremely Large Telescope) tuleva sijaintipaikka. Ohut ilma näiden observatorioiden äärimmäisessä korkeudessa mahdollistaa upean kristallinkirkkaan näkymän Atacaman autiomaasta monien kilometrien päähän.

Syy siihen miksi nämä teleskoopit siellä ylipäätään ovat on tietenkin häikäisevä esitys, jonka Chilen taivas tarjoaa melkein joka yö. Aikasarjakuvat kosmoksesta esittävät muutamia maailman ihmeellisimpiä ilmiöitä universumista, joita sillä on tarjottavana sen esittäytyessä meidän yläpuolellamme.

Voit liittyä ESOcast:eihin iTunes:ssa, sekä vastaanottaa tulevia jaksoja YouTube:ssa tai seurata meitä Vimeo:ssa. Useita muitakin ESOcast-jaksoja on myös saatavilla.

Selvitä miten nähdä ja tehdä teksityksiä ESOcast:eihin useilla eri kielillä, tai käännä tämä video dotSUB:issa.

Tekijät ja kiitokset:

ESO.
Editointi: Herbert Zodet. 
Web- ja tekninen tuki: Mathias André ja Raquel Yumi Shida.
Käsikirjoitus: Herbert Zodet ja Thomas Barratt.
Musiikki: Mylonite MRP - Mylonite Recordz Production.
Kuvamateriaali ja valokuvat: ESO, G. H¸depohl (atacamaphoto.com), Liam Young/Unknown Fields, M. Struik (CERN), F. Kamphues, ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)/NRAO/General Dynamics C4 Systems, Alexandre Santerne (Instituto de Astrofísica e Ciências do Espaço, Universidade do Porto)/ Planetário do Porto - Centro Ciência Viva, L. Calçada/ACe Consortium, C. Malin (christophmalin.com), Gianluca Lombardi (glphoto.it) ja B. Tafreshi (twanight.org).
Ohjaus: Herbert Zodet. 
Toiminnanjohtaja: Lars Lindberg Christensen.

Linkit

Yhteystiedot

Peter Grimley
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6383
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: pgrimley@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16082

Kuvat

Screenshot of ESOcast 89
Screenshot of ESOcast 89
Englanniksi

Videot

ESOcast 89: Chile Chill 8 – “A Bird’s Eye View of ESO Observatories”
ESOcast 89: Chile Chill 8 – “A Bird’s Eye View of ESO Observatories”
Englanniksi