Tiedote

2020 Insight Investment Astronomy Photographer of the Year kilpailu on avattu

ESO toimii yhteistyössä Royal Observatory Greenwichin kanssa

9. tammikuuta 2020

Royal Observatory Greenwich Insight Investment ja BBC Sky at Night Magazine ovat yhdessä julkaisseet Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2020 -kilpailun tärkeät päivämäärät. Vuosittain järjestetyssä koko maailman käsittävässä kilpailussa etsitään kaikkein kauniimpia ja upeimpia kuvia kosmoksesta. Nämä voivat olla näyttäviä kuvia miljoonien valovuosien etäisyyksillä olevista valtavista galakseista tai dramaattisia kuvia paljon lähempänä olevasta yötaivaasta. ESO tukee vuoden 2020 kilpailua antamalla kilpailuun tuomarin kommunikaatio-osastolta.

Tämä todella suosittu kilpailu aukeaa jo kahdettatoista kertaa 13. tammikuuta 2020 ja pääpalkintona on valtaisa £10 000 punnan rahasumma. Osallistujia pyydetään lähettämään enimmillään kymmenen kuvaa perjantaihin 6. maaliskuuta 2020 mennessä kilpailun eri teemoihin www.rmg.co.uk/astrocomp verkkosivun kautta.

Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2020 kilpailussa on yhdeksän pääluokkaa:

  • Revontulet (Aurorae): Valokuvia eteläisen tai pohjoisen pallonpuoliskon revontulista.
  • Galaksit (Galaxies): Syvän taivaan kohteet Linnunradan ulkopuolella, mukaanlukien galaksit, galaksijoukot ja tähtiassosiaatiot.
  • Kuu (Our Moon): Valokuvia Kuusta, mukaanlukien kuunpimennykset ja okkultaatiot planeettojen kanssa.
  • Aurinko (Our Sun): Valokuvia Auringosta, mukaanlukien auringonpimennykset ja ylikulut.
  • Ihmiset ja avaruus (People and Space): Valokuvia yötaivaasta, joissa esiintyy ihminen tai ihmisen vaikutus.
  • Planetat, komeetat ja asteroidit (Planets, Comets and Asteroids): Kaikki muu aurinkokunnassa, mukaanlukien planeetat ja niiden kuut, komeetat, asteroidit ja muut eläinradan kohteet.
  • Taivaskuvat (Skyscapes): Maaseudun ja kaupungin maisemakuvia ilta- ja aamuhämärästä sekä yötaivaasta, joissa tähtitaivas hallitsee kuvaa.
  • Tähdet ja sumut (Stars and Nebulae): Syvän taivaan kohteet Linnunradassa, mukaanlukien tähdet, tähtijoukot, supernovajäänteet, kaasusumut ja muut Linnunradan kohteet.
  • Vuoden nuori tähtivalokuvaaja: Alle 16-vuotiaan aloittelevan tähtitieteilijän ottamat kuvat.

Näiden lisäksi mukana on kaksi erityistä palkintoa: Sir Patrick Moore Prize for Best Newcomer, joka myönnetään parhaalle amatööritähtivalokuvaajalle, joka on aloittanut harrastuksen vuoden sisällä ja joka ei ole ennen osallistunut kilpailuun, sekä Annie Maunder Prize for Image Innovation, sellaisille kuville, mitkä on prosessoitu jo olemassa olevista vapaasti saatavilla olevista kuvista.

Tänä vuonna mukana on kolme uutta tuomaria: Dr Emily Drabek-Maunder (ROG tähtitieteilijä), László Francsics (tähtivalokuvaaja ja Insight Investment Astronomy Photographer of the Year 2019 kilpailun voittaja) ja Susan Derges (taiteilija).

Kuvat tulee lähettää kilpailuun 6.3.2018 mennessä ja voittajakuvat esitellään National Maritime Museumin vuotuisessa näyttelyssä. Näyttelyyn on sisäänpääsymaksu.

Valokuvaajat voivat osallistua kilpailuun osoitteessa www.rmg.co.uk/astrocomp ja kukin osallistuja voi lähettää enintään 10 valokuvaa kilpailuun.

Lisätietoja

Valokuvaajille tarkoitettu sääntöjen täydellinen lista löytyy osoitteesta https://www.rmg.co.uk/whats-on/astronomy-photographer-year/competition/competition-rules

Linkit

Yhteystiedot

Royal Observatory Greenwich Press Office
Puh.: 020 8312 6790
S-posti: press@rmg.co.uk

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ESO Department of Communication
Puh.: +49 89 320 069 65
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20001

Kuvat

Insight Astronomy Photographer of the Year logo
Insight Astronomy Photographer of the Year logo
Englanniksi