Tiedote

Kesän 2020 AstroCamp hakemuksien vastaanottaminen alkaa

31. maaliskuuta 2020

Hakemuksia ESO:n tukemaan Summer AstroCamp 2020-leirille voi lähettää 1.4 alkaen. AstroCamp on yliopiston tähtitieteen ja fysiikan alan ohjelma, jonka järjestäjänä on Centre for Astrophysics of the University of Porto (CAUP). Ohjelma pyrkii kannustamaan uteliaisuuteen ja kriittiseen ajatteluun. Leiri järjestetään 9.–23.8 2020 rauhallisessa ympäristössä kaukana kaupunkien stressistä. Ohjelma on suunnattu Euroopan Unionin maista tuleville lukio-oppilaille, jotka suorittavat viimeisiä kolmea vuottaan ennen yliopisto-opiskeluja, 42:sta eri maasta käsittäen kaikki ESO:n jäsenmaat, sekä Kanadan ja Yhdysvallat.

Vuoden 2020 AstroCamp-leirin virallinen esittely tapahtui 22. helmikuuta. Esittelyvideo löytyy täältä.

Eri lähtökohdista peräisin olevat oppilaat tapaavat toisensa ja osallistuvat kahdelle kurssille, jotka koostuvat päivittäisistä luennoista, tehtävistä ja loppukokeesta. Lisäksi kohokohtiin kuuluvat:

  • Pimeän yötaivaan havainnointia omin silmin ja kaukoputkilla (mukaanlukien Perseidien meteorisuihku)
  • Eri maissa työskentelevien tähtitieteilijöiden ja fyysikkojen kohtaamisia Skypen välityksellä
  • Tietokoneprojekti, jossa työskennellään maailman parhaimmilta teleskoopeilta saadun havaintoaineiston kanssa
  • Sosiaalisia aktiviteetteja, kuten patikointia, urheilua, sekä elokuvien ja dokumenttien katselua

Hakemusaika Summer AstroCamp 2020-leirille on avoinna 1.–30.4 2020. Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, suosituskirje ja viimeisimmät arvosanat. Motivaationsa ja akateemisten saavutustensa perusteella jatkoon selvinneet ehdokkaat kutsutaan Skype-haastatteluun viikonlopun 30.–31.5. aikana. Menestyksekkäille ehdokkaille tarjotaan paikka 1.6. aikoihin ja heidän tulee vahvistaa osallistumisensa ja täyttää vaadittavat kaavakkeet 12.6. 2020 mennessä. Portugalin kouluista tuleville oppilaille leiri on ilmainen, mutta muille leiri maksaa 400 euroa. Kaikki säännöt löytyvät leirin verkkosivuilta.

Paras hakuehdot täyttävä ehdokas jostain ESO:n jäsenmaasta saa ESO:n tarjoaman stipendin, joka kattaa leirin osallistumismaksun (noin 400 €, joka kattaa täysihoitomajoituksen, leirin aktiviteetit, sisäiset matkat Portugalissa Porton lentokentältä ja takaisin, sekä vakuutuksen). Lennot kotimaasta Porton lentokentälle eivät sisälly stipendiin.

Vastuuvapauslauseke: Hakijoiden pyydetään huomioimaan COVID-19 viruksen leviämistilanne Euroopassa ja järjestäjät pidättävät itsellään oikeuden mahdolliseen kesän AstroCamp-leirin peruutukseen leirin henkilökunnan ja osallistujien turvallisuuden takaamiseksi. Järjestäjät saattavat harkita tarvittaessa leirin järjestämistä virtuaalisena. Tilanteesta ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.

Linkit

Yhteystiedot

Carlos Martins
AstroCamp organiser
S-posti: astrocamp@astro.up.pt

Wolfgang Vieser
ESO Supernova Education Coordinator
Garching bei München, Saksa
Puh.: +49 89 3200 6183
S-posti: wvieser@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20011

Kuvat

Astrocamp poster
Astrocamp poster
Englanniksi