Tiedote

Liity mukaan ESO:n observatorioiden opastetuille virtuaalisille kierroksille

15. heinäkuuta 2020

ESO aloittaa lauantaina 18. heinäkuuta viikoittaiset englanninkieliset virtuaaliset ohjatut kierrokset Paranalin ja La Sillan observatorioihin. Voit vierailla näissä kuuluisissa paikoissa lähtemättä kotoasi ja voit tutustua ESO:n teleskooppeihin Chilessä erityisten oppaidemme avulla.

Kuten paikan päällä pidetttävät ESO:n yleisökierrokset myös nämä uudet virtuaalikokemukset ovat ilmaisia ja kaikille avoimia. Niillä vieraillaan tunnetuilla observatoriopaikoilla, kuten Paranalissa sijaitsevalla Very Large Telescope eli VLT-kaukoputkella, sekä La Sillan 3,6-metrisellä ESO-teleskooppilla.

Vierailijat voivat myös nauttia opastetusta observatorioiden yläpuolella näkyvästä yötaivaskierroksesta ja päästä rajoitettuihin kulkupaikkoihin, kuten VLT:n interferometritunneleihin.

Eso.org-sivuston ESO Virtual Tours-kiertueiden tavalla näitä vierailuja ohjaavat erikoistuneet oppaat ja kokemus on sama kuin itse kävelisit observatorioissa. Kierros kestää noin 30 minuuttia, ja se striimataan virallisella ESO Facebook-sivustolla ja ESO YouTube-kanavalla.

Kaikki kiinnostuneet pääsevät mukaan tähän uuteen vierailijaohjelmaan ilman ennakkoilmoittautumista. Tarkempi tieto kierroksista ja niiden aikataulut julkaistaan viikoittain ESO:n sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Twitterissä hashtagilla #TourESO.

Tämän viikon ohjelmassa on:

  • ESO:n Paranalin observatorio: Lauantaina 18. heinäkuuta klo 15.00 CEST. Päästäksesi Facebookin livelähetykseen klikkaa tästä tai aloittaaksesi YouTube-lähetyksen klikkaa tästä. Jos avaat Facebook-sivumme ennen alkamisaikaa, niin sivusto kannattaa päivittää, kun kiertue alkaa.

ESO:n observatoriokierroksia on myös saatavilla espanjaksi. Niiden aikataulut saa seuraamalla ESO Chile Facebook-sivua ja Twitter-tiliä.

Yhteystiedot

Francisco Rodriguez
ESO Press Officer Chile
Santiago, Chile
Puh.: +56 2 2463 3051
Matkapuhelin: +56 9 95994280
S-posti: francisco.rodriguez@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20020

Kuvat

Screenshot of Virtual guided tour of La Silla Observatory
Screenshot of Virtual guided tour of La Silla Observatory
Englanniksi
Screenshot of Virtual guided tour of Paranal Observatory
Screenshot of Virtual guided tour of Paranal Observatory
Englanniksi