Tiedote

'Tyttöjen päivä'-tapahtuma ESO:n päämajassa Garchingissa Saksassa

6. helmikuuta 2020

* * * Tämä tapahtuma on peruttu. Lue tämä tiedote. * * *

ESO osallistuu 26.3.2020 Saksan Tyttöjen päivän tapahtumiin, joissa teknologiayritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset avaavat ovensa koulujen naispuolisille oppilaille lisätäkseen heidän tietämystään tieteen ja teknologian ammateista, sekä kannustaakseen heitä valitsemaan yhä enemmän ammatteja STEM-aloilta (Science, Technology, Engineering ja Mathematics eli tiede, teknologia, insinööritaito ja matematiikka).

Paikkojen määrä tapahtumaan on rajoitettu. Ilmoittautuaksesi osallistujaksi, käy tapahtumasivulla.

ESO:n tyttöjen päivä esittelee ESO:n työtä ja tuo esille useita keskeisiä nykyisiä toimintoja, kuten astrofysikaalista tutkimusta, mekaniikan ja optomekaniikan suunnittelua ja integrointia, yleisiä toimintoja ja paljon muuta. Ohjelmaan sisältyy esittelypuheita, sekä käytännön työpajoja tähtitieteen ja insinööritieteiden aloilta.

Päivän aikana opitaan, kuinka tähtitieteellisiä havaintolaitteita rakennetaan, testataan ja käytetään. Vierailijat oppivat myös kuinka havaintoaineistoa kerätään ja käytetään tähtitieteen tutkimuksessa samalla, kun etsitään vastauksia maailmankaikkeuden suuriin kysymyksiin. Tämä antaa oppilaille katsauksen ESO:n insinöörien ja tähtitieteilijöiden tekemään työhön.

Tämän maailman tuotteliaimman tähtitieteellisen observatorion esittelyn kruunaa suora videolinkki Cerro Paranalille ESO:n VLT-teleskoopin sijaintipaikalle. Oppilaat voivat keskustella 11000 kilometrin etäisyydellä työskentelevien ESO:n tähtitieteilijöiden ja insinöörien kanssa Chilen Atacaman autiomaan syrjäiselle vuorenhuipulle, joka sijaitsee 2600 metrin korkeudella merenpinnasta.

Tapahtuman puheet ja työryhmät pidetään saksaksi.

Milloin: 26. maaliskuuta 2020, klo 8:30

Missä: ESO:n päämajassa, Karl-Schwarzschild-Straße 2, D-85748 Garching bei München, Saksa

Kenelle: 8. luokkalaisille ja sitä vanhemmille tytöille

Linkit

Yhteystiedot

Wolfgang Vieser
ESO Supernova Education Coordinator
Garching bei München, Saksa
Puh.: +49 89 320 061 83
S-posti: wvieser@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20007

Kuvat

ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
Englanniksi