Meddelande

Delta i nya virtuella guidade turer av ESO:s observatorier

15 juli 2020

Lördagen den 18 juli startar ESO guidade virtuella turer på engelska av La SIlla- och Paranalobservatorierna. Utan att lämna ditt hem kommer du att kunna besöka dessa astronomiikoniska platser och utforska ESO:s teleskop i Chile tillsammans med våra kunniga guider.

 

Precis som med de visningar som normalt hålls på plats är dessa virtuella visningar kostnadsfria och öppna för alla. Vi besöker de stora teleskopen som Very Large Telescope (VLT) och ESO:S 3,6-metersteleskop på La Silla. Vi kommer också att kunna visa runt i de utrymmen som normalt är utom räckhåll för besökare, som VLTI:s interfermometriska tunnlar.

 

Precis som ESO Virtual Tourseso.org kommer turerna att hållas av särskilda guider för att återskapa upplevelsen av att vandra omkring på observatorierna. Varje visning tar cirka 30 minuter och strömmas på ESO:s Facebooksida och på ESO:s YouTubekanal.

 

Alla som är intresserade av att delta på dessa visningar kan göra det utan att behöva reservera en plats. Tidpunkter och all information som är nödvändig för att delta kommer att publiceras varje vecka på ESO:s sociala mediekonton på Facebook och Twitter under hashtaggen #TourESO.

 

Denna veckas program:

  • ESO:s Paranalobservatorium: Lördag 18 juli kl. 15.00. För att se liveströmningen på Facebook klicka här och för att se via YouTube klicka här. Besökare som besöker vår Facebooksida innan denna tidpunkt måste ladda om webbsidan när visningen börjar.

 

Guidade turer finns också tillgängliga på spanska: se ESO Chile Facebook page och Twitterkonto.

Om meddelandet

ID:ann20020

Bilder

Screenshot of Virtual guided tour of La Silla Observatory
Screenshot of Virtual guided tour of La Silla Observatory
text på engelska
Screenshot of Virtual guided tour of Paranal Observatory
Screenshot of Virtual guided tour of Paranal Observatory
text på engelska